Ons team

Emmy van Keeken & Terence Koot
Emmy is initiatiefneemster van Beweeg je Leven.
Ze is van jongs af aan altijd een vrij en bewegelijk kind geweest dat niet gemakkelijk stil kon zitten. Op haar 3e begon ze met ballet en ook deed ze toen al mee aan de zijkant met het kleutergym van haar broer. Op zeker moment mocht ze ‘eindelijk’ echt meedoen en toen ze 6 jaar was werd ze uitgekozen om mee te komen turnen bij de selectie. Hier begon voor haar op jonge leeftijd een turncarrière waar zij uiteindelijk nooit haar plek heeft kunnen vinden. Het vrije bewegelijke werd vervangen door plicht en prestatie, maar uiteindelijk heeft ze door deze ervaring haar eigen medicijn kunnen creëren.
2011 was het jaar dat Emmy zich bewust werd dat ze ‘iets’ wilde gaan doen met Vrij dansen. Het begon bij haar te kriebelen om een plek te creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn in de dans en waar voorbij wordt gegaan aanter_dj2 voorwaarden, jury, doel, goed of niet goed etc. Het 1e zaadje werd hier geplant en meer hierover kun je lezen op de pagina ‘Ontstaan’.

In 2012 leerde ze Terence, haar partner, kennen en algauw werd duidelijk dat deze twee een zeer sterke verbinding en vele raakvlakken hebben. Terence houdt zich, net als Emmy, veelal bezig met spirituele groei en een goede gezondheid. Daarnaast is hij erg kundig in het aan elkaar breien van muziek (dj).
Omdat ze allebei de wens hebben om hun passie te delen, hebben ze besloten om de handen in 1 te slaan en samen te gaan ‘creëren’. Sinds april 2013 organiseren en faciliteren zij dan ook samen diverse dansactiviteiten die bedoelt zijn als ‘medicijn’ en daardoor een bijdrage leveren aan een vrij en blij leven vanuit het hart.

Charlotte Trieschnigg
13765969_709049779232857_3447827736543664295_o
Charlotte is vanaf het begin betrokken bij de dansactiviteiten van Beweeg je Leven. Ze kwam allereerst voor zichzelf om te dansen, maar al vrij snel werd duidelijk dat er ook een rol voor haar is weggelegd binnen het team. Ze nam uit zichzelf de zorg op zich om de sfeer in de ruimte te onderhouden en bood daarnaast altijd een helpende hand daar waar nodig. Haar betrokkenheid bij onze activiteiten is op een natuurlijke wijze gegroeid en heeft ertoe geleid dat zij inmiddels met enige regelmaat assisteert bij een Trancedans en ook is ze back up bij het Vrij Dansen. Lotte is naast een hele fijne vriendin ook een deel van ons team geworden en daar zijn wij erg blij mee!

Ik zal me zelf voorstellen. Ik heet Charlotte Trieschnigg en ik ben 39 jaar. Ik wil graag helpen in het neerzetten van dit mooie initiatief van Emmy.
Beweeg je Leven is een initiatief om mensen de ruimte te geven om terug te gaan naar wie ze zijn. Hoe vrij voelen we ons echt als het gaat om uiting te geven aan wie we werkelijk zijn? En als het gaat om wat we met elkaar willen delen?
In dit initiatief draag ik mede zorg voor het realiseren van een veilige en fijne ruimte, zodat iedereen zich kan bewegen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Lotte haar ervaring met Vrij Dansen
Als kind was ik vrij om te doen waar ik me fijn bij voelde. Maar hierin werd ik in een vroeg stadium al gecorrigeerd, omdat volwassen mensen zelf hebben geleerd zich te gedragen in hun jeugd. Maar wat betekent ‘je gedragen’? Voor mij betekent het niet ‘vrij’ kunnen zijn. Dat ik niet kan delen wat ik voel over wat ik fijn vind of juist niet. Of dat ik niet los kan gaan in het gevoel wat ik voel.
Ik leerde op jonge leeftijd dat veel dingen gek zijn, waardoor ik dat gedrag niet meer durfde te laten zien. Ik onderdrukte het gevoel zodat verdriet, angst en boosheid er voor in de plaats kwamen.
Bij het Vrij Dansen ben ik terug gegaan naar het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. Niets is gek. Alles mag er zijn. Hier ervaarde ik dat ik nog steeds bezig kan zijn met wat de ander vindt van hoe ik dans. Of dat de ander zich veel beter kan bewegen dan ik en kreeg te maken met de overtuiging dat mijn dansen er niet uit ziet.
Hoe vaker ik me verbind met mijn eigen dans, hoe meer ik voel dat het niet uitmaakt hoe het er uit ziet of wat de ander er van vindt. Het onderdrukte gevoel mag naar de oppervlakte komen en mag weer gezien worden. En dat is heerlijk kan ik vertellen!
Hierdoor komt er de mogelijkheid dat ik 1 ben met de muziek. De muziek laat mij bewegen en het doet er niet toe waarheen! Soms wil ik nog wel sturen, maar durf me ook te laten gaan met waar de muziek mij brengt. Ik verbind me met wie ik ben, wat er door de muziek weer mag zijn.
Het is bijzonder en kan confronterend zijn omdat ik dat deel in mezelf heel ver weg heb gestopt. Maar ik geef mezelf de ruimte waardoor ik me weer vrij kan voelen om te zijn wie ik ben.

Advertenties