E-nummers

‘Ik draag deze gids op aan de mensen die het gif in onze levensmiddelen gaan overleven en aan mijn kinderen, zonder wie ik hem niet had kunnen maken’
– Corinne Gouget (schrijfster van het boekje Let op! Gevaar! Wat zit er in uw eten? De gids die u alerter maakt op al die E-nummers)

Hieronder de 2 meest besproken E-nummers die je maar beter helemaal kunt vermijden. Handig om altijd de achterzijde van een verpakking te checken en wat daarbij heel handig is, is de gratis E-codes free app. Als je in de winkel loopt en je twijfelt over een E-nummer, dan tik je simpel het E-nummer in op je telefoon en je weet binnen 1 seconde of het product de code groen (onschuldig), oranje (de meningen zijn verdeeld) of rood (vermijden!) heeft.

E621 – Mononatriumglutamaat (MSG)
Synthetische smaakversterker die helaas aan duizenden levensmiddelen wordt toegevoegd zoals pakjes soep, chips, kant-en-klaarmaaltijden, dieetproducten, krabbenpoten, te veel om op te noemen. Het is een neurotoxisch additief dat het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten. Bij onderzoeken is gebleken dat ook het hart, de longen en de voortplantingsorganen gevaar lopen als Mononatriumglutamaat eenmaal in het bloed is gekomen.Het leidt volgens Baylock (wereldwijd erkend als expert op het gebied van de gezondheidsrisico’s door voedseladditieven) tot niet te genezen kankers. MSG verbergt zich achter meer dan 40 verschillende namen en is derhalve moeilijk te traceren, laat staan te vermijden.
Dit additief heeft als doel uw smaakpapillen te stimuleren en om u meer zin te geven om producten te eten waar E621 in verwerkt is. Hierdoor eet je bv. een hele zak chips in 1 keer leeg. Deze ‘eetdrang’ kan lastig zijn voor sommige personen die er erg allergisch voor zijn, zo erg dat een toevallige overconsumptie hen fataal kan worden. Ben je er inderdaad allergisch voor, dan moet je echt al je eten zelf koken. E621 heeft een grote bijdrage geleverd aan de epidemie van zwaarlijvigheid die op dit moment heerst.

De volgende namen verbergen altijd E621: Mononatriumglutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten, gehydrogeneerde eiwitten, gelatine, calcium- of natriumcaseïnaat, toegevoegde gist, gistextract, monokaliumglutamaat en sommige maisoliën. Namen die ook vaak bedoeld zijn om E621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak ‘overige kruiden of specerijen’, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maissiroop, karameldaroma (gebruikt voor de kleur).
De volgende producten zouden E621 kunnen bevatten: soja-eiwitten (ook geconcentreerd), soja-eiwit isolaat, eiwitten uit tarwe (ook geconcentreerd), carrageen, enzymen, melkeiwitten (soms verrijkt) of zelf nog rijsteiwitten of havereiwitten.
Het is erg lastig om dit additief te vermijden omdat het in bijna alle behandelde voedingsmiddelen wordt aangetroffen. Als u het echt wil, kan het! Echt vermijden!

E951 – Aspartaam
Aspartaam is waar vergif en geen natuurlijk product’ volgens Dr. H.J. Roberts (mondiaal expert op het gebied van Aspartaam). Het is een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschijnselen kan verzoorzaken.
Bekende bijwerkingen van meest voorkomend tot wat meer zeldzaam: hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten (rug en kniën), krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties en verschillende onverklaarbare soorten jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van het tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van het intellect, geheugenverlies, depressi, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit (zelfs fysiek geweld), aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie, schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname van het aantal bloedlichaampjes, verzwakking van het immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze zoetstof suikerziekte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, MS, bindweefselbeschadiging, plotselinge hartstilstand (vooral bij sportmensen) hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtuberculose veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan Aspartaam een vergiftiging door zware metalen veroorzaken.

Dit additief behoort tot de familie van de excitotoxinen, dat wil zeggen dat het de trieste mogelijkheid heeft om de neuronen in de hersenen te stimuleren waardoor ze beetje bij beetje afbreken en dus het zenuwstelsel vernietigen en vervolgens andere organen aantasten.
Dit additief had nooit toegestaan mogen worden. Echt vermijden!

Neem een de proef op de som en besluit om minimaal 60 dagen de consumptie van Aspartaam stop te zetten. Tegelijkertijd kookt u zelf uw dagelijkse maaltijden (om dus ook de E621 compleet te vermijden), eet u gezond en drinkt u veel water. U zult waarschijnlijk een geleidelijke afname van allerlei kleine klachten bemerken. U voelt zich gewoon steeds beter. Daarna wordt het beslist makkelijker om deze producten helemaal niet meer te consumeren. Maak er de gewoonte van om altijd de etiketten te bestuderen, een andere oplossing is er niet.

Bron: Let op! Gevaar! Wat zit er in uw eten? De gids die u alerter maakt op al die E-nummers. Corinne Gouget

Advertenties