Keltisch zeezout

Bestel hier Keltisch zeezout

Keltisch zeezout is goed voor mensen (jong en oud), dieren en ook planten. Het bevat essentiële mineralen en sporenelementen die we nodig hebben!

Lees hier een interessant artikel over de verborgen schatten in Keltisch zeezout!

Mineralen en water, een bron van gezondheid
Met enkel vitamines kom je er niet.
Door een tekort aan mineralen kun je ziektes en kwalen krijgen, zelfs als je vitaminerijk voedsel binnen krijgt. Bij een mineralentekort kunnen de vitamines voor een groot deel hun weg niet kunnen vinden in je systeem en daardoor kun je ziek worden. Een tekort aan mineralen wordt dan ook veelal gezien als de bron van alle ziekte.
Als je iedere dag zeemineralen in verdunde vorm (Solé) drinkt dan vul je je mineraalhuishouding aan en houd je het op peil.

Over Keltisch zeezout
Ten zuiden van Bretagne ligt het schiereiland Guérande en hier dolven de Kelten duizenden jaren geleden al mineraalrijk zout.
De door de Kelten aangelegde zout en kleimoerassen liggen er nog altijd. Vandaag de dag wordt er in Guérande nog op exact dezelfde manier het zout gewonnen zoals de Kelten dit deden.

Het zeewater komt via een ingenieus kanalenstelsel binnen waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin wordt geleid. Het hele proces duurt zo’n twee weken, daarna wordt het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd en handmatig opgeschept. Dit drogen duurt zo’n 2 tot 3 weken.
Keltisch zeezout wordt dus met behulp van zonne-energie gewonnen.

Keltisch zeezout versus andere soorten zout
In Keltisch zeezout zit veel minder natrium dan in bijvoorbeeld keukenzout en heeft daardoor een zachte smaak. Keltisch zeezout zit boordevol magnesium!
Natuurlijk gewonnen Keltisch zeezout is puur, grof, grijzig, ongewassen en nog iets vochtig. Dit vocht is belangrijk omdat magnesium een water minnend mineraal is dat verloren gaat bij wassen en drogen. Dus het zeezout nooit wassen!
Het meeste zout dat vandaag de dag verkocht wordt (inclusief ‘zeezout’) is landzout. Er worden soms misleidende namen gegeven, zoals ‘oerzout’. Dit is gewoon landzout en helaas maakt de wet geen onderscheid tussen landzout en zeezout.
Het Keltische zeezout dat echt uit de zee komt is een product van zonlicht en water.
Landzout is zout dat opgesloten is geraakt in droog en donker land, dat is het verschil tussen zee- en landzout.

Keltisch zeezout bevat vierentachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan.
Gemiddelde samenstelling van Keltisch zeezout van Guérande:
Vocht: 6,5%
Calcium: 0,12 %
Natriumchloride: 89,7%
IJzer: 85mg/kg
Magnesium: 0,71%
Mangaan: 6,8mg/kg
Kalium: 0,20%
Zink: 5 mg/kg

Zeemineralen voor de mens (Solé)
Je eigen geconcentreerde zoutwater oplossing maken is heel gemakkelijk:

  • doe 1/3 Keltisch zeezout in een afsluitbare fles of pot (gebruik hiervoor geen zeezout uit de supermarkt, want dat is vaak gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen)
  • voeg 2/3 goede kwaliteit water (gefilterd kraanwater of bronwater) aan de 1/3 zout toe
  • schudden tot het zout is opgelost (er kan wat zout op de bodem liggen, maar dat is oké)

Je hebt nu geconcentreerd mineraalwater met 84 elementen in exact de juiste verhouding. Het zal er een beetje grauw qua kleur uitzien, maar dat komt omdat het zout geen enkele bewerking heeft ondergaan en zo van de bodem is geschept. Iedere ochtend 1 eetlepel in lauw water oplossen en opdrinken. Of 1 theelepel in de ochtend én 1 theelepel voor het slapen gaan.

De Solé niet bewaren in de koelkast, maar gewoon op kamertemperatuur op een koele plek uit het zonlicht.
Op deze manier is het oneindig houdbaar.

Advertenties