Moerbeien

De moerbei is een vrucht die in Nederland niet bijzonder grote bekendheid geniet, of het moet wel zijn onder de liefhebbers van gezond eten en dan met name de raw food en superfood liefhebbers. Het is een vrucht die bijvoorbeeld zelden wordt aangetroffen in de reguliere supermarkten of doorsnee voedingswinkels en ketens. Wel is het een product wat tegenwoordig redelijk gemakkelijk te verkrijgen is in allerlei biologische en natuurreformzaken. Daar is men vaak wat meer op de hoogte van de bijzondere smaak en gezonde kwaliteiten van deze overheerlijke vruchtensoort.

Oorsprong van de moerbeien?
De moerbei is afkomstig uit een geslacht van ongeveer tien tot zestien soorten bladverliezende bomen uit de moerbeifamilie, die ook wel bekend staat onder de naam ‘moraceae’.
De meeste soorten moerbeien komen voor in Azië, al groeien ze verder ook in het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika.
In China worden de moerbeien al vele eeuwen gebruikt als voedingsmiddel, maar mogelijk ook als medicijn. Dit zou dan met name in de traditionele volksgeneeskunde het geval zijn.
Zoals velen onder weten, is de Chinese geneeskunst een hoogwaardige vorm van geneeskunst, die gebaseerd is op vele duizenden jaren ervaring. Niet alleen China, maar meerdere landen in Zuidoost Azië (met name Korea & Japan) staan bekend om het feit dat men hier bijzonder effectieve en lange tradities kent wat betreft het genezen van de meest uiteenlopende fysieke en mentale ziektebeelden.

Welke voedingsstoffen bevat de moerbei?
Moerbeien bezitten een grote hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitamine A, B6, C, E en K. Mineralen als calcium, kalium, natrium, magnesium, selenium, ijzer, zink, koper en fosfor. Antioxidanten, aminozuren, vezels, koolhydraten, proteïnen en andere nutriënten.
Al met al is de moerbei een fruitsoort die eigenlijk een grotere bekendheid zou verdienen.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Interessante links (zoek zelf op mulberries of moerbeien)
Natural news
Superfoodleven

Bron:
Superfoodleven

Advertenties