Goji bessen

Klik hier om superfruits te bestellen >>>
Goji bessen (200 gram)

Goji bessen groeien in beschermde valleien in het schone en niet vervuilde Himalaya gebergte. Ze hebben een diep rode kleur en zijn zo groot als een rozijn. Ze zijn een bron van complete eiwitten en ze bevatten 19 verschillende aminozuren en alle 8 essentiële aminozuren zoals fenylalanine en tryptofaan, de voorlopers van serotonine.
Ze kunnen ruim 21 spoorelementen bevatten, waarvan de belangrijkste zijn: zink, ijzer, koper, calcium, germanium, selenium, fosfor, Vitamine B1, B2, B6 en Vitamine E. Tevens bevatten goji’s het hoogste aantal antioxidanten ter wereld.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Oorsprong
Het verhaal gaat dat de Chinese man Li Qing Yuen, die leefde van 1678 tot 1930, maar liefst 252 jaar oud werd omdat hij iedere dag goji bessen at. Goji bessen groeien aan de Boksdoorn (Lycium Barbarum), een struik van de nachtschadenfamilie die ranken heeft die tot wel 5 meter lang kunnen worden. De struik groeide oorspronkelijk in de Himalaya en werd rond het jaar 800 door monniken ontdekt, die al gauw merkten dat de bessen van deze struik mogelijk een gezondheid bevorderende werking hadden. Tegenwoordig groeit de struik, die overigens zeer giftig is voor mens en dier, ook in het wild in Europa, waaronder in Nederland en België. De meeste goji bessen die in Nederland te koop zijn komen uit China en naburige landen. Goji bessen die rijp zijn worden tijdens de oogst niet met de hand aangeraakt omdat ze dan oxideren en zwart worden. De bessen worden op matten geschud en daarna in de schaduw gedroogd.

Dagelijkse hoeveelheid: eet zoveel als je wilt! (gemiddeld is 5-25 gram of 1 eetlepel)

De goji bessen kunnen gezien worden als de meest voedzame bessen op aarde!

Interessante links (zoek zelf op goji berries)
Underground health reporter
Natural news

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst

 

Advertenties