Camu Camu-bessen

“De zonovergoten vitamine C-koning”
Camu camu (Myrciaria dubia) is een struik die groeit in de Zuid-Amerikaanse tropische regenwouden en die een vrucht produceert, die meer vitamine C bevat dan welke andere plantenbron dan ook (ter vegelijking: 1 verse camu camu-bes kan tot wel 4% vitamine C bevatten, tegenover hooguit 0,5% vitamine C in een citroen). Naar schatting bevatten camu camu-bessen 30 keer meer vitamine C dan sinaasappels.

Inheemse volkeren uit de Amazone plukken de camu camu-bessen traditioneel in het seizoen waarin ze rijp zijn, waarna ze ze drogen en de rest van het jaar mogelijk gebruiken voor medicinale doeleinden.
De camu camu-bes is een uitstekende bron van calcium, fosfor, kalium, ijzer en de aminozuren serine, valine en leucine. De bes bevat ook kleine hoeveelheden van de vitaminen thiamine, riboflavine en niacine.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Camu camu is verkrijgbaar in poedervorm en capsules
1 afgestreken theelepel (3 gram) of 1 capsule per dag

Interessante links (zoek zelf op camu camu)
Natural news
Underground health reporter

Bron:
Superfood, voedsel en medicijn van de toekomst (David Wolfe)

Advertenties