Tarwegras

Tot voor kort kende je het waarschijnlijk niet, of hooguit van de televisie onder de Engelse benaming ‘wheatgrass’: tarwegras. Tarwegras is in ons land pas sinds kort begonnen de markt te veroveren maar in de Verenigde Staten is het al sinds het begin van de vorige eeuw een bekend superfood.

Wat is tarwegras?
Tarwegras is de jonge grasscheut van tarwe. Nog vóór er zich aan de tarwestengels aren met graan vormen, zien deze er uit als groene grassprieten. In dit vroege stadium is de voedingswaarde van de tarwe compleet anders dan die van de graankorrel. Deze is eerder te vergelijken met die van een groente dan van een graan. Dus als je een superfood zoekt dat past binnen een koolhydraatarm dieet, dan is tarwegras een goede aanvulling.

De groene tarwestengels worden tot een bepaalde lengte gekweekt en vervolgens wordt er sap of extract van gemaakt. Als je tarwegras gebruikt als superfood, dan gebruik je het dus in de vorm van sap óf je neemt voedingssupplementen die tarwegras bevatten. Je hoeft dus geen gras te knagen om dit superfood binnen te krijgen. Sommige mensen kiezen er overigens wel voor om tarwegras te kauwen maar dit kan zorgen tot een (tijdelijke) verkleuring van je tanden.

Wat zit er allemaal in tarwegras….
Tarwegras bevat nauwelijks calorieën en levert naar verhouding ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen. Deze eigenschappen zijn de voornaamste reden om het als een superfood aan te merken.
Tarwegras bestaat zit boordevol chlorofyl (70%). Daarnaast bevat talrijke vitamines, mineralen (calcium, magnesium, kalium, ijzer en betacaroteen), aminozuren, enzymen en chlorofyl.
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Eiwitten zijn op hun beurt de bouwstenen van spieren. Aminozuren zijn weer essentieel voor de spieropbouw. Tarwegras poeder bevat 20 verschillende aminozuren.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Interessante links (zoek zelf op tarwegras of wheatgrass)
Fep-fee
Superfoodstore
Natural news
Underground health reporter

Bronnen:
Fep-fee
Superfoodstore

Advertenties