Spirulina

Spirulina behoort tot een eeuwenoude categorie eencellige, blauwgroene, spiraalvormige algen. Het is een microscopisch kleine alg die in zoet water en in een alkalisch milieu groeit en die behoort tot de meest prille levensvorm op aarde.
Spirulina bestaat uit spiraalvormige, schroefvormige, microscopisch kleine strengen, die zo klein zijn dat ze onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Spirulina dankt zijn naam aan het spiraalvormige karakter van dit superfood.

Als een van de eenvoudigste levensvormen op aarde kent spirulina een uitzonderlijk lange geschiedenis, waarbij het de voedselketen helpt onderhouden en ontwikkelen.
Door middel van fotosynthese zetten algen en plankton zonlicht om in pure eiwitten, vetzuren, koolhydraten en bijna alle voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor het leven.
Spirulina-algen groeien van nature in warme, alkalische meren en waterwegen waarin giftige organismen niet kunnen gedijen. Hierdoor kan spirulina op zeer steriele wijze worden geoogst, zonder enige vorm van besmetting door andere organismen.

Voordelen
Spirulina bevat een opmerkelijk scala aan voedingsstoffen, waaronder chlorofyl, eiwitten, vitaminen, mineralen, spoorelementen, essentiële vetzuren, nucleïnezuren (RNA en DNA), polysachariden en een breed spectrum aan antioxidanten. Spirulina is zo voedzaam dat sommige mensen geloven dat je langdurig op uitsluitend spirulina kunt overleven.
‘Sprirulina is een geharde overlever’.

Spirulina…

  • is een superfoodproduct in de vorm van een alg dat bestaat uit 65-71% eiwitten (de hoogste concentratie eiwitten van alle voedingsmiddelen)
  • is een compleet eiwit. Spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren en een totaal van 18 aminozuren
  • is rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, E en K
  • is een overvloedige, natuurlijke bron van chlorofyl, zouten, fytonutriënten en enzymen
  • voldeed naar schatting 5000 jaar lang aan de basisbehoefte aan eiwitten voor miljoenen mensen in Mexico-Stad
  • is de beste bron van gammalinoleenzuur (GLA)
  • bevat fycocyanine, een krachtig bevorderend pigment dat spirulina zijn unieke blauwe tint verschaft

(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Spirulina is verkrijgbaar in poedervorm en tabletten.
Dagelijks 1 a 2 eetlepels (10-20 gram)

Interessante links (zoek zelf op spirulina)
Natural news
Underground health reporter

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst

Advertenties