Rauwe cacao

Klik hier om superfoods te bestellen >>>
Cacao nibs (200 gram) / Cacao poeder (200 gram)

Cacao is de noot van de vrucht van een inheemse Amerikaanse boom uit het oerwoud. In 1753 beschouwde de Zweedse wetenschapper Carl Linnaeus cacao als dermate belangrijk dat hij deze boom de naam Theobroma cacao toebedacht, oftewel ‘Cacao, het voedsel van de goden’.

Cacao bevat de volgende voedingsstoffen:

  • antioxidanten
  • magnesium
  • ijzer
  • chroom
  • mangaan
  • zink
  • koper
  • vitamine C
  • omega-6 vetzuren
  • fenylethylamine
  • anandamide
  • tryptofaan
  • serotonine
  • vezels
  • cafeïne (1/20ste van de hoeveelheid in gewone koffie)
  • theobromine

(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Onderzoek naar chocola
Alle onderzoekers naar chocola komen allemaal tot dezelfde slotsom, er zit iets in chocola wat mogelijk bijzonder goed is voor ons. Dat speciale iets is de rauwe cacaoboon, de noot waar alle chocola van wordt gemaakt. De cacaoboon is waarschijnlijk altijd al het belangrijkste natuurlijke afval- en energievoedsel geweest en dat zal mogelijk altijd zo blijven. Cacaobonen zijn misschien wel het best bewaarde geheim in de complete voedselgeschiedenis.

Cacao in plaats van goud
Cacaobonen werden dusdanig vereerd door de Maya’s en de Azteken dat zij deze gebruikten als geld, in plaats van goud!
Toen Cortez, door politieke chaos gedwongen, in 1528 terugkeerde naar Spanje, bracht hij kostbare mineralen, landbouwproducten en, naar alle waarschijnlijkheid, cacaobonen mee. Cortez was vermoedelijk de eerste die chocola naar Europa bracht. De wereld zou daarna nooit meer hetzelfde zijn.
De Azteken noemden cacao vaak yolloti eztli, wat ‘bloed van het hart’ betekent.

Allergieën
Uit een recent onderzoek bleek dat slechts 1 op de 500 mensen die dachten dat ze allergisch waren voor chocola dit ook daadwerkelijk was. Een allergie voor chocola komt maar zelden voor.
Wat vaak het geval is, is dat zo iemand in werkelijkheid allergisch is voor melk en voor zuivelproducten. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor verhitte bewerkte chocola, maar ze zijn niet allergisch voor rauwe chocola.

Rauwe cacao is te verkrijgen in poedervorm, hele cacaobonen en cacao-nibs.
Dagelijks 1 eetlepel.

Interessante links (zoek zelf op raw cacao)
Underground health reporter
Natural news

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst (David Wolfe)

Advertenties