Propolis

Propolis, ook wel Kithars genaamd, betekent letterlijk voor (pro) stad (polis) en is één van de vier superfood producten waarvoor de bijen bekend en geliefd zijn wereldwijd. Propolis is de substantie die de bijenkorf afsluit en de bouwstof die bescherming biedt tegen de buitenwereld voor de hele kolonie. Naast dat de korf er mee wordt afgesloten, is zelfs de hele binnenkant van de korf met een dun laagje propolis bedekt, wat het tot één van de aller sterielste plekken maakt die de natuur kent.
Propolis bestaat uit een viertal hoofdbestanddelen, deze zijn: hars (plusminus de helft), bijenwas (plusminus een kwart), etherische oliën en pollen. Naast de puur praktische functies zoals het afdichten en het verstevigen van de korf, functioneert propolis ook als algemeen immuunsysteem voor het hele bijenvolk door de sterke eigenschappen.
De oude Egyptenaren behoorden tot de één van de eerste volken ter wereld die bijen hielden en hun traditie is voortgezet door de oude Grieken en Romeinen, die allen via veel symboliek de bijen vereerden als een brenger van heil, voorspoed en gezondheid. Propolis heeft dus wereldwijd een lange geschiedenis als helend voedselsupplement en werd zelfs hoog aangeprezen door de magische alchemisten.

In tegenstelling tot penicilline is propolis geheel natuurlijk.

Propolis is een rijke bron van mineralen, vetten, vitamine C en E, pro-vitamine A en B-complex. Propolis is ook zeer rijk aan bio flavonoïden en aminozuren.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.


We raden je aan als je propolis wilt aanschaffen om te kiezen voor biologische afkomst. Dit om te garanderen dat de bijen niet uitgerookt worden voor het oogsten van hun geliefde producten of op andere manieren worden uitgebuit en mishandeld.

Interessante links (zoek zelf op propolis)
Superfoodleven
Natural news
Underground health reporter

Bron:
Superfood, voedsel en medicijn van de toekomst (David Wolfe)
Superfoodleven

Advertenties