Maca

Klik hier om superfoods te bestellen >>>
Maca poeder (200 gram)

Maca (Lepidium Meyenii) is een knolgewas van de kruisbloemfamilie dat oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Peru komt. Hier wordt de ‘Lustopwekker van de Andes’ al ruim 2600 jaar gecultiveerd door allerlei verschillende stammen en volkeren. Volgens bepaalde studies zou het Pumpush volk als eerste maca gecultiveerd hebben toen zij de Amazonejungle achter zich lieten om zich in het hooggebergte te vestigen, en later werd dit gebruik overgenomen door de Yaro en de Inca’s. Toen de Spanjaarden het continent begonnen te koloniseren waren ze zo van maca onder de indruk dat ze uitvoerige rapporten schreven over deze bijzondere plant en haar werkzame bestanddelen.

Maca gedijt op zeer grote hoogte en bij zeer extreme temperaturen. De gemiddelde hoogte waarop maca verbouwd wordt is tussen 2700 -3000 meter, maar er wordt zelfs maca verbouwd tot op 4300 meter hoogte. Het belangrijkste deel van de maca is de wortel, die na het oogsten wordt gekookt, gedroogd en daarna tot poeder vermalen. Macapoeder kan verschillende kleuren hebben, variërend van mat-wit en geel tot rood, paars en zelfs zwart.

Welke vitamines en mineralen zitten er in Maca?
Maca bevat vitamines zoals B1, B2, C, E, mineralen en sporenelementen waaronder calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, tin, jodium, fosfor, zwavel, silicone en bismut. Tevens bevat Maca complexe alkaloïden en een grote hoeveelheid essentiële vetzuren.
Gedroogd macapoeder bevat ongeveer 59% koolhydraten, 8,5% vezels en iets meer dan 10% eiwitten. De eiwitten in gedroogd macapoeder bevatten 20 aminozuren en 7 essentiële aminozuren. In vergelijking met een andere lokale wortel uit het Andesgebergte, de aardappel, bevat maca 5 keer zoveel eiwitten en 4 keer zoveel vezels.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Maca is niet alleen een favoriet superfoodproduct van het Peruaanse Kichwa-volk, maar ook van liefhebbers van rawfood, vegetariërs, avonturiers, extreme sporters, banketbakkers en voedselalchemisten.

Maca is verkrijgbaar in poedervorm.
1 a 2 eetlepels per dag (10-20 gram)

Interessante links (zoek zelf op maca)
Natural news
Natural health reporter

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst

Advertenties