Chlorella

Chlorella is een eencellige-alg die in water wordt geteeld en die hoofdzakelijk bestaat uit een kern en een groot gehalte aan direct opneembaar chlorofyl. Tevens is het een rijke voedselbron van RNA, ongeveer 10%.
Chlorella zou gezien kunnen worden als een compleet voedingsmiddel, omdat het rijk is aan vitamine C, E en alle B-vitaminen (waaronder B12, wat in chlorella al of niet kan voorkomen in een opneembare vorm voor de menselijke stofwisseling), aminozuren, foliumzuur, betacaroteen, lysine en jodium. Chlorella is tevens bijzonder rijk aan ijzer en calcium.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Met ongeveer 60% pure, verteerbare eiwitten kan chlorella worden gezien als een van de rijkste eiwitbronnen ter wereld – veel meer dan dierlijke producten als rundvlees, kip en vis (18 tot 30% eiwitten).

Iets meer over Chlorofyl (bladgroen)
Chlorella bevat een hoger gehalte aan Chlorofyl oftewel bladgroen dan andere planten op onze aarde. Chlorofyl stelt planten in staat om zelf uit zonlicht voedingsstoffen te produceren en voor je lichaam is dit waarschijnlijk ook een zeer nuttige voedingsstof.
Groene micro-algen zijn de rijkste bron van chlorofyl in de plantenwereld. Van alles groene algen die tot dusver zijn bestudeerd, heeft chlorella het hoogste, puur natuurlijke chlorofylgehalte, dat vaak schommelt tussen de 3 en 5%.

Chlorella kan mogelijk een zeer geschikt hulpmiddel zijn om ‘grote schoonmaak’ in het lichaam te houden.

Chlorella is verkrijgbaar in poedervorm en tabletten
Voor dagelijks gebruik is 3 gram aan te bevelen (onderhoud)

Interessante links (zoek zelf op chlorella)
Natural news
Underground health reporter

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst

 

Advertenties