Kokosolie

‘Bovendien leefde er een groot aantal olifanten op het eiland en de vruchten hadden een harde bast en waren drinkbaar. Al deze dingen verkregen zij uit de aarde en zij zetten zich in voor de constructie van tempels, paleizen, havens en kades’.
-Plato, Critias (waarin hij kokosnoten op het verloren continent Atlantis beschrijft)

De kokospalm kan een hoogte bereiken va wel 30 meter, met gigantische veervormige bladeren, die 3,5 tot 5,5 meter groot kunnen worden.
Kokospalmen zijn extreem zoutbestendig en kunnen aan zee groeien en kokospalmen die niet aan zee staan kunnen rechtstreeks worden bemest met zeewater.
Evenals andere grassoorten zijn kokospalmen in staat om vrijwel alle mineralen op te nemen die bruikbaar zijn voor menselijke voedseldoeleinden.

In het Sanskriet (de taal van het oude India) staat de kokospalm bekend als kalpa vriksha, wat ‘de boom die alles biedt wat nodig is om in leven te blijven’ betekent.
Kokosnoten zijn een van de grootste geschenken van deze planeet. Waar je je ook bevindt, wat je ook hebt gedaan, hoeveel schade je ook aan je lichaam hebt toegebracht, vers jong kokosvlees, kokoswater, kokoscrème en/of kokosolie…. kan veel voor je doen.

Kokosnoten bestaan voor meer dan 90% uit rauw, verzadigd vet, een voortreffelijke en belangrijke bouwsteen van alle cellen in het menselijk lichaam. Verder bevatten ze krachtige antioxidanten in de vorm van rauwe, verzadigde vetten en oliën. Van alle plantaardige voedselbronnen bevat kokosolie het meeste laurinezuur.

Je kunt kokosolie tegelijk innemen met omega-3 vetzuren of superfoods die rijk zijn aan omega-3 vetzuren als hennepzaad, oceaanplanktonpoeder, AFA-algen, etc. Kokosolie en omega-3 vetzuren zijn dubbel zo effectief als ze in combinatie met elkaar worden genomen dan wanneer ze ieder op zich worden ingenomen.

Hoe wordt kokosolie gemaakt?
Het probleem met volgroeide kokosnoten is dat ze een grote hoeveelheid ruwe eiwitten en vezels bevatten (3 keer meer vezels dan groenten), die de voedzame kokosolie verbergt.
Dit probleem wordt opgelost door de vezelrijke copra (volgroeid hard, wit kokosvlees) met molenstenen te vermalen tot kokoscrème, waarbij de olie wordt verkregen door de copra in water te verhitten, en/of door het vet koud uit de copra te persen, waardoor dit aftreksel tot een olie wordt geconcentreerd.
werkelijk rauwe kokosolie wordt geproduceerd door copra op lage temperatuur te drogen en daarna koud te persen. Vervolgens wordt de olie in de fles gedaan. Romige, witte kokosolie wordt een heldere olie wanneer deze boven de 25 graden wordt verwarmd.
Kokosolie brandt trouwens niet aan!

Tot slot, kokosolie bevat minder calorieën dan welke andere bron van vetten dan ook. In tegenstelling tot de calorierijke, cholesterolrijke, lange keten verzadigde dierlijke vetten in vlees en zuivel, bestaan kokoscrème en kokosolie uit rauwe verzadigde vetten die voornamelijk een middellange keten hebben. Waar dit ten goede van komt mogen we hier niet beschrijven.

Er bestaat een enorme waslijst met de voordelen van kokosolie op de gezondheid van mensen, maar die mogen we hier niet benoemen.
(in verband met de Codex Alimentarius en KOAG Kag voorschriften mogen we geen informatie verstrekken over de werking van voedingsstoffen. Het is niet meer toegestaan en wettelijk verboden). Voor meer informatie hierover, zie de pagina bewustzijn.

Interessante links (zoek zelf op coconut oil of kokosolie)
Natural news

Bron:
Superfoods, voedsel en medicijn van de toekomst (David Wolfe)

Advertenties