Chiazaad

Klik hier om te bestellen >>>

Chiazaad komt van de Salvia Hispanica en is familie van de munt plant. Duizenden jaren geleden aten de Azteken en de Maya’s al chiazaad voordat ze in gevecht gingen of voor ze een lange reis maakten. Chiazaad was hun sleutel voor uithoudingsvermogen en energie.

Chiazaden worden vaak omschreven als een superfood en dat is niet voor niets! Ze bestaan uit de volgende voedingsstoffen:

  • omega-3 vetzuren
  • vezels
  • anti-oxidanten
  • proteinen en mineralen

Gebruik dagelijks 1 tot 3 eetlepels (5 tot 15 gram)

Over chia’s
Chiazaad heeft een neutrale smaak en om deze reden kun je ze overal doorheen doen. Bijvoorbeeld in een glas water, door de yoghurt, over je eten of in een sapje. Ze nemen tot 9 keer hun gewicht in vocht op, dus daarom is het goed om de chia’s eerst een minuut of 10 te laten weken (in water).
Je hoeft de chiazaden niet te malen, ze worden geheel door het lichaam opgenomen.

Tip!
Je kunt chiazaad tijdens het koken of bakken toevoegen aan je gerechten. Ze zitten vol anti-oxidanten die ervoor zorgen dat ze ook tijdens verhitting niet ranzig worden. Wanneer ze droog en donker bewaard worden blijven ze jaren goed!

Chiazaden zijn gegarandeerd zonder pesticiden gekweekt. De plant heeft vetten in zich zitten waardoor ongedierte er niet op af komt. Er hoeven dus geen bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden. Ze worden geoogst en schoongemaakt via een mechanisch proces. Goed voor mens en milieu!

Informatie over de werking van Chiazaden is overal te vinden op het internet, maar het beste kun je ze zelf een keer uitproberen. Het gaat erom wat ze voor jou doen.

Advertenties