Ontstaan

Beweeg je Leven is ontstaan vanuit persoonlijke levenservaringen die in het verleden liggen.
9 jaar heb ik op nationaal niveau geturnd en dat hield op het hoogtepunt in dat ik gemiddeld 5 dagen per week zo’n 4 uur per dag in de turnzaal te vinden was. Ik was 6 jaar toen ik ermee begon en mijn kindertijd heeft bijna volledig in het teken van topsport gestaan, alles draaide daarom.
In die 9 jaar heb ik vooral geleerd dat het leven draait om presteren (onder druk) en om beoordeling door een jury. Toen ik ermee stopte op mijn 15e, bleef deze schijnwaarheid nog jarenlang als een rode draad door mijn leven heen lopen.


Een aantal jaren geleden kreeg ik spontaan de innerlijke kriebels om het Leven te gaan Dansen. Dansen in vrijheid! Voorbij aan vorm, doel, druk, voorwaarden, prestatie, jury, pasjes etc. Zo weet ik nu, ik was er klaar voor om voorbij die schijnwaarheid te gaan en deze als een stoffige oude jas die allang niet meer past achter me te laten. Iets in mij kreeg de behoefte om buiten de lijntjes te gaan kleuren en alle stof van zich af te schudden. Als een kuiken dat uit de schil van het ei wil breken omdat het klaar is voor een nieuwe levensfase…

Actieve dansmeditatie kwam op mijn pad (toeval bestaat niet) en daarmee heb ik mezelf geholpen. Tijdens de dansmeditaties kwam ik vrijwel gelijk in conflict met negatieve overtuigingen (schijnwaarheid) die me van alles wijs maakten. Geheel niet fijn want het zorgde ervoor dat ik me niet vrij kon of laat ik zeggen ‘mocht’ bewegen. Dit was op dat moment mijn waarheid en ik was hier lichamelijk en geestelijk zo gefrustreerd over geraakt dat ik het gevoel had klem te zitten en dat voelde erg onmachtig. Ik heb doorgezet en niet opgegeven, terwijl dit zeker wel vaak door mijn hoofd ging. What’s the point?! Het heeft dan ook enige tijd en doorzettingsvermogen nodig gehad, maar uiteindelijk heb ik me via de dans kunnen bevrijden van negatieve overtuigingen die ik jaren geleden als waarheid over mezelf had aangenomen.
Dit gebeurde toen de frustratie over het niet vrij kunnen bewegen zijn hoogtepunt bereikte en ik het in feite niet meer uithield. Het moment van ‘ik weet het gewoon echt niet meer’. Juist op dat moment brak er iets in mij door en kon ik me helemaal over geven. Ik voelde me compleet aan de negatieve overtuigingen voorbij gaan en ik luisterde er plots niet meer naar, het was niet langer mijn waarheid. Dit was zo’n krachtig en niet te vergeten moment! Ik ervoer ineens hoe het is om helemaal los te gaan en in ware vrijheid te dansen, het Leven van dat moment te Bewegen (vandaar de naam Beweeg je Leven). De tranen stroomden over mijn wangen en ik was met kippenvel geroerd, helemaal in verbinding. Wow! Ik kan niet in woorden uitleggen hoe fijn dat voelde en hoe fijn dat nu nog steeds voelt! Sinds deze doorbraak is er niets meer wat mij kan weerhouden om vrij te zijn in de dans en dit brengt vooral heel veel vreugde en vrijheid met zich mee (^_^)

Ik voelde voor en tijdens bovengenoemd proces (en nu nog steeds) dat ik de ‘Vrije Dans’ wil en mag delen en dat ben ik gaan doen. Sinds 2013 organiseer ik samen met mijn partner diverse dansactiviteiten met en zonder blinddoek. Aan de basis ligt altijd een veilige, fijne en persoonlijke setting en onze dansactiviteiten zijn bedoeld als een medicijn dat bij kan dragen aan het ontwikkelingsproces en de bewustwording van mensen die daarvoor open staan.
Op de pagina Dansen! vind je meer informatie over onze werkwijze en de verschillende activiteiten.

DansBio
– in mijn kinderjaren (van 3 jaar t/m 15 jaar) hebben turnen en ballet aan de basis gestaan;
– in 2007 heb ik 4 jaar Egyptische dans (buikdans) & lichaamswerk bestudeerd + diverse workshops gevolgd bij Sabouschka Kahlfeld;
– in 2015 heb ik de opleiding voor begeleider Trancedans & Transformatie met goed gevolg afgerond bij Els & Aernoudt (Wellspring) in Sankt Thomas Duitsland;
– sinds eind 2015 volg ik een jaartraining 5Ritmes bij 2 erkende 5Ritmes dansdocenten, Mirjam van Hasselt en Jup Jansonius;
– voor mijn eigen plezier en verdieping blijf ik vooral ook allerlei dansworkshops volgen bij andere docenten en workshopgevers.

Advertenties