Ervaringen

Hieronder kun je de ervaringen van andere mensen lezen.
Als je zelf ook een ervaring wilt delen, stuur dan een e-mail naar beweegjeleven@gmail.com

Karin over Trancedans
Gisteravond voor het eerst trance dance ervaren. Dansen met een blinddoek op diverse soorten gemixte muziek. Wat een bijzondere ervaring. Op reis met mezelf, mijn lichaam de muziek laten volgen, niets moeten, overgave en geen idee hebben waar ik was… Bevrijdend! Het werd georganiseerd door mijn lieve vriendin Emmy van Keeken. Ik ben trots op haar, hoe zuiver zij dit neerzet vanuit haar hart en passie voor dansen. Op naar de volgende dans!

Martine V. over Trancedans
Tot voor kort had ik nog nooit van Trance Dance gehoord totdat ik door Emmy van Keeken werd uitgenodigd voor een workshop in Amsterdam. Het was een bijzondere ervaring: dansen met blinddoek om en dan ervaren wat de muziek met je doet als je je niet focust op je omgeving maar op jezelf. Een intense ervaring met als resultaat een heerlijk gevoel van rust.

Janine over Vrij Dansen
Het dansen op door jouw uitgezochte muziek vind ik prettig; de muziek is van over de hele wereld en gevarieerd genoeg om te blijven boeien en ik word er niet meer moe van.
De deelnemers voelen zich vrij om intuïtief te dansen en jij nodigt ze daartoe uit.
Je liefdevolle manier van benaderen van elk van ons schept een fijne sfeer.

John over Vrij Dansen
Emmy, een heerlijke persoon om te mogen leren kennen. Ik kan best goed met haar overweg. Vrij dansen oftewel Beweeg je Leven is waar ik mij met mijn transgevoelens als vrouw helemaal in kwijt kan (verliezen kan). De ritmes, het vrije gevoel, uiting kunnen geven aan de ritmes met hun beats en kleur. En de innerlijke vrouw tot leven, tot uiting, tot kleur laten komen en tot bloei. Het is voor mij kleur, leven, glans, ontspanning, lol én vrouw zijn.

Ludy over Vrij Dansen
Beste mensen van Beweeg je Leven.
De ervaringen die ik in mijn leven ken, heb ik in de dans gedanst! Ook luister ik graag naar de muziek tijdens het dansen van de elementen Aarde/Vuur/Water/Lucht/Ruimte. Ik merk dat ik minder bang ben en vind het fijn dat ik niet hoef te praten als ik dat niet wil. Verder zijn het fijne mensen. Achteraf drinken we altijd thee en dan praten we over eetgewoonten. Daar kan ik wel wat mee want ik wil graag op gewicht blijven. Verder heb ik minder stemmen, ben ik de laatste tijd rustiger en kan ik makkelijker praten en contact maken. En ik word er blij van als de mensen het leuk vinden als ik met de ratels om mijn voeten ga dansen.

Lotte over Beweeg je Leven
Beweeg je leven! Beweeg je leven is een initiatief om mensen de ruimte te geven om terug te gaan naar wie ze zijn. Hoe vrij voelen mensen zich echt als het gaat om uiting te geven aan wie ze werkelijk zijn.
Als kind ben je vrij om te doen waar je je fijn bij voelt. Maar dat zelfde kind wordt hierin in een vroeg stadium gecorrigeerd. Omdat volwassen mensen zelf ook hebben geleerd zich te gedragen in hun jeugd. Leren ze dat ook aan hun kind. Wat betekend gedragen? Voor mij betekend het niet vrij kunnen zijn dat je niet kunt delen wat je voelt wat je fijn vindt of juist niet. Of dat je niet los kunt gaan in het gevoel wat je voelt. Of lekker weg kan dromen in je fantasie.
Je leert op hele jonge leeftijd dat veel dingen gek zijn. Waardoor je dat gedrag niet meer durft te laten zien. Je onderdrukt het en er kan verdriet, angst, boosheid en onmacht voor in de plaats komen.
Bij beweeg je leven ga je terug naar dat gevoel dat je mag zijn wie je bent. Niets is gek. Alles mag er zijn. Hier ervaarde ik zelf dat ik nog steeds bezig kan zijn met wat vindt de ander hoe ik dans of de ander kan zich veel beter bewegen dan ik. Mijn dansen ziet er niet uit.
Hoe vaker ik me verbind met mijn eigen dans voel ik dat het niet uitmaakt hoe het er uit ziet of wat de ander er van vindt. Het onderdrukte gevoel mag naar de oppervlakte komen en mag weer gezien worden. En dat is heerlijk kan ik vertellen!Hierdoor komt er de mogelijkheid dat je al je gevoelens tot uitdrukking kan laten komen in de dans. De muziek laat je bewegen en het doet er niet toe waarheen! Je verbind je met je kind in jou wat er door de muziek weer mag zijn en wordt begeleid door de liefdevolle volwassene die je bent!
Het is bijzonder en kan confronterend zijn omdat je dat deel in jezelf heel ver weg hebt gestopt.
Geef jezelf en het onschuldige kwetsbare kind in jou de ruimte waardoor je je weer vrij kan voelen om te zijn wie je bent!

Liefs Lotte

Advertenties