Stukje in de krant!

Vrij Dansen in de Ringvaart!BuddhaDoodle_DanceLikeNobodysWatching_byMollyHahn

Sinds november vorig jaar organiseert Beweeg je Leven in samenwerking met Dock iedere vrijdagmiddag ‘Vrij Dansen’ in de Ringvaart.
Vrij Dansen is simpel gezegd dansen zoals je zelf graag wilt. Je krijgt de gelegenheid om op geheel eigen wijze te leren dansen waarin alles goed is en niets gek. Zo kun je bijvoorbeeld ervaren hoe het is om helemaal los te gaan op Afrikaanse trommelmuziek en bijvoorbeeld ook hoe het is om op heel rustige muziek te dansen. Muziek maakt nu eenmaal iets in mensen los en het is toch best een uitdaging om dat naar buiten te brengen.
Er worden je hier geen pasjes aangeleerd en Vrij Dansen is dan ook niet te vergelijken met stijldansen, volksdansen of een andere dansvorm waarbij je wel pasjes aangeleerd krijgt. Bij Vrij Dansen mag je dat helemaal zelf weten en de ervaring leert dat dat heel erg leuk is en zeker ook ontspannend werkt.
Er wordt in een groep gedanst en daarbinnen is altijd een vriendelijke en respectvolle houding naar elkaar toe. Dat maakt de groep veilig en vertrouwd, ook voor nieuwe mensen.
We dansen op lekker swingende muziek alsook op meer rustige en diepgaande muziek. De muziek is zeer gevarieerd en afkomstig uit diverse windstreken. Dit geeft naast het dansen ook nog plezier aan je oren.
Het dansen kan soms best als intensief ervaren worden, maar je beslist altijd zelf hoe lang je het volhoudt. Het staat iedereen vrij om tussendoor even te rusten of als het helemaal niet meer gaat te stoppen. Alles mag en niets moet is het motto!
Achteraf drinken we altijd een kopje thee (of koffie) met regelmatig iets lekkers meegebracht door de deelnemers. Tijdens het dansen is er ook water in de zaal aanwezig waar gebruik van gemaakt mag worden.
Het leuke van Vrij Dansen is natuurlijk dat je kunt gaan experimenteren in het dansen op jouw geheel eigen wijze, maar ook dat je nieuwe mensen kunt leren kennen.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers! Dus als bovenstaande je aanspreekt dan ben je van harte welkom om een keer gezellig met ons mee te dansen. Danservaring is niet nodig en er is ook geen leeftijdsgrens. De gemiddelde leeftijd ligt op dit moment tussen de 30 en de 65 jaar. Ben je jonger of ouder dan is dat geen probleem!
We dansen iedere vrijdagmiddag. De inloop is 15.15 uur en we starten om 15.30 uur. We dansen tot gemiddeld 16.30 uur en daarna drinken we thee. Uiterlijk verlaten we de zaal om 17.00 uur.
Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon komen. De kosten zijn 2 euro per keer.
Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoonnummer: 06-45496217 of kijk op http://www.beweeg-je-leven.nl

Advertenties